Zonneschermen

Zonneschermen zijn eigenlijk de bekendste en meest voorkomende zonwering. Naar welk soort zonnescherm bent u op zoek? U kunt voor verschillende uitvoeringen kiezen en diverse soorten bediening; uitval of knikarm zonneschermen, en van handmatig tot draadloos.

Beschutting met zonneschermen

Zonneschermen zorgen voor een beschutte plek in uw tuin, terras of balkon. Daarnaast houdt uw zonnescherm een groot deel van de zonnestralen en warmte tegen in huis. Doordat u bij onze zonneschermen keuze heeft uit een uitgebreide collectie in doeken en uitvoeringen, vindt u bij ons altijd het perfecte zonnescherm, zowel in stijl als uitvoering.

De meest voorkomende zonneschermen

Het uitval zonnescherm: deze zonneschermen worden al sinds jaar en dag gebruikt om zowel tuin als huis tegen de zon te beschermen. Uitval zonneschermen worden bevestigd aan de wand van uw woning en vallen als het ware naar beneden. Dit is tevens één van de betaalbaarste versies van een zonnescherm. Een uitvalscherm is voorzien van 2 armen aan de zijkant waarmee het zonnescherm uitklapt. U kunt daarbij vaak zelf instellen hoe ver u het zonnescherm uitzet. Het nadeel is dat de doorgang gedeeltelijk wordt geblokkeerd en u heeft een beperkt gedeelte dat beschut kan worden.

Een andere, meer moderne optie is een knikarm zonnescherm. Bij deze zonneschermen zijn de armen in het frame verwerkt. De naam zegt het al: de armen knikken horizontaal in of uit. Het heeft een strak uiterlijk en de doorgang blijft open. Met onze knikarm zonneschermen heeft u de mogelijkheid om een groot deel van uw tuin of terras te overdekken. Door het stevige frame kunnen ze over een breed gedeelte van het huis worden gemonteerd en uitgeklapt. Daarmee wordt ook de zon en bijbehorende warmte in huis tegengegaan. Let op want hoe groter een zonnescherm, hoe meer gevoelig voor windvlagen. We raden dan ook aan om de bredere schermen altijd te combineren met een weer- en windsensor, waarmee uw scherm automatisch inklapt bij teveel wind.

Verschillende uitvoeringen per zonnescherm

Beide vormen van zonneschermen zijn beschikbaar in diverse uitvoeringen en voorzien van hoogkwalitatieve zonneschermdoeken. Ook in de doeken heeft u een ruime keuze in kleur en dessin. Daarnaast heeft u de keuze tussen standaard, semi-cassette of een cassette zonnescherm. Dat betekent kort gezegd dat het scherm niet, alleen van boven of compleet in een houder wordt weggewerkt.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op. We vertellen u graag meer over de uitgebreide mogelijkheden van onze zonneschermen.