Tuinoverkapping

We wachten het hele voorjaar tot de zon gaat schijnen. Heerlijk, want eindelijk kunnen we buiten zitten. Toch kan diezelfde zon er ’s zomers voor zorgen dat het te warm wordt in de tuin. Een zonnescherm of parasol geeft niet altijd voldoende beschutting. Een tuinoverkapping is dan een perfecte oplossing, vooral wanneer de zon een groot gedeelte van de dag op de tuin staat, of wanneer u een groter gedeelte van de tuin wilt overkappen.

Tuinoverkapping in verschillende materialen

Een tuinoverkapping biedt niet alleen beschutting, maar is ook uitermate geschikt om een gedeelte van de tuin, bijvoorbeeld uw terras, af te bakenen. Door het gebruik van specifieke materialen kiest u voor een bepaalde sfeer. We bieden bijvoorbeeld strakke aluminium frames, maar u kunt ook kiezen voor een natuurlijke uitstraling door een frame van houten balken in te zetten. U kunt kiezen voor een vaste overkapping van glas of kunststof, maar heeft ook de mogelijkheid om te kiezen voor de vrijheid van een harmonicadoek. Hierbij kunt u ten alle tijden zelf de hoeveelheid licht en warmte bepalen.

Soort glas voor tuinoverkapping

Het is belangrijk om vooraf goed na te denken over de verschillende materialen en het resultaat dat u wilt bereiken. Staat de zon de hele dag op uw tuin of terras, dan zou u melkglas kunnen overwegen. Dit blokkeert een groot deel van de zonnestralen en daarmee de warmte, terwijl het wel licht binnenlaat. Daarentegen geeft een tuinoverkapping voorzien van helder glas meer eenheid met de tuin en een groter buitengevoel. Voor welke uitvoering u ook kiest, u kunt uw glazen tuinoverkapping altijd combineren met zonwering door middel van doek of speciale buitenjaloezieën. Daarmee heeft u zelf de hele dag door invloed op de hoeveelheid licht die u toelaat.

Gesloten of open tuinoverkapping

Ziet u het al voor u? U begint de dag onder de tuinoverkapping in de eerste zonnestralen en met uw eerste kop koffie. Genieten! Wanneer de zon feller wordt, trekt u de zonwering verder dicht, waardoor u de hele dag door kan genieten van het buitenleven. Zelfs als het een mindere dag is, want niet alleen de zon wordt geweerd door een gesloten tuinoverkapping, ook een zomers buitje deert u niet. Een tuinoverkapping varieert van een open geheel dat voornamelijk uit frame en doek bestaat, tot het gevoel van een serre met veel beschutting. Onze tuinoverkapping beschut niet alleen tegen de zon, maar laat u veel langer genieten van de seizoenen.

Bekijk hier de haast eindeloze mogelijkheden van onze tuinoverkapping. Meer weten? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.